Moses Basket SET (кошница+лулашка+душек)

19.999 рсд 9.999 рсд
-50%

3 in stock

Вклучено:

– Кошница (80x42x25 cm) – изработена од природна кора од пченка

– Душек (65×30 cm) – 100% полиестер

– Лулашка (52 см) – борово дрво

 

 

Moses basket со душек и држач со лулашка – совршена алтернатива за креветче.
Кошницата за спиење е изработена од природна кора од пченка, рачно плетена, па затоа нејзината конструкција обезбедува правилна циркулација на воздухот.

Рабовите се зајакнати со памучна лента која ќе го заштити бебето од гребење и дава елегантен изглед на кошницата.

Комплетот вклучува душек со соодветна форма и големина, изработен од висококвалитетна полиуретанска пена, покриен со мека и нежна ткаенина. Навлаката на душекот лесно се отстранува и се мие во машината за перење.
Кошницата е дизајнирана на таков начин што нејзината форма и големина обезбедуваат здрав и мирен сон на бебето, а во исто време зафаќа помалку простор од обичното креветче. Поради нејзината големина, се препорачува кошницата да се користи до првите 6 месеци (или додека детето сè уште не може да се сврти, да се исправи и да седне). Од безбедносни причини, се препорачува кошницата да се користи во присуство на возрасни.

Кошницата е совршен избор особено кога имаме мала спална соба и сакаме бебето секогаш да биде до нас, особено навечер. Исто така во текот на денот, кошницата, благодарение на малата тежина, лесно може да се премести во секоја просторија.
Сепак, имајте предвид дека од безбедносни причини при поместување не треба да го носите вашето бебе во кошницата.

Вклучениот држач направен од борово дрво прави движење напред-назад. Држачот со корпата се 65 см високи, поради што често е на исто ниво со креветот во спалната соба. Навечер, немора да станувате премногу за да одите во креветчето. Кошницата е исто така одлична алтернатива за патничко креветче, можете да ја понесете со себе на патување.

Комплетот вклучува:
Кошница за спиење – 80х42х25 см.
Држач со лулашка – висок 52 cm
Душек – 65x30x3 cm.

Кошница за спиење со душек и држач со лулашка – предности:

изработени од природни и еколошки материјали,
лесна и мобилна
со својата овална форма го прегрнува новороденчето давајќи му чувство на сигурност,
брзо и лесно склопување на држачот,
модерен и безвременски дизајн,
движење на лулашка од назад-напред што наликува на движења на прегрнат родител,
одлична циркулација на воздухот во корпата,
удобна за употреба,
добра идеја за подарок за идните родители,
Совршено решење за мала спална соба, може да биде блиску до креветот на родителите.

Кошница за спиење или креветче?
Кошницата може да биде алтернатива за креветчето, особено во првите месеци од животот. Нејзиниот голем плус е тоа што зафаќа малку простор. Често, додека се подготвуваме за доаѓањето на нов член на семејството, има ситуации кога треба да ја преуредиме целата спална соба за да ставиме креветче.
Во случајот со кошницата за спиење, можеме да си ја ставиме на погодно место во близина на креветот. Стандардните креветчиња на почетокот на животот на детето му даваат премногу простор. Запомнете дека доенчето сака места кои го потсетуваат на средината во која ги поминал последните месеци. Новороденчињата ја ценат блискоста што им дава чувство на сигурност и мир. Конструкцијата на кошницата создава услови слични на оние што го придружуваат во мајчиниот стомак – високите страни ја намалуваат светлината, а малиот простор му дава чувство на завиткување. Затоа често се избира корпата како решение кое му помага на бебето подобро да се прилагоди на новиот свет.